De doedelzakvereniging Saint Anthony Pipe Band bestaat al sinds 1977. Het begon allemaal na een zeer geslaagd optreden van oud-leerlinge Denise Kloppenburg die een schotse dans opvoerde begeleid door Thomas van Kessel op de doedelzak bij het afscheid van de toenmalige Mavo directeur.
Aanvankelijk is de band opgericht als schoolband van de RK MAVO St. Antonius te Wijk bij Duurstede door docent Thomas van Kessel die zelf toen bij de Haagse Hooglanders en de Beatrix Pipe Band in Hilversum actief was. De band begon met leden van rond de 15 jaar, allen leerlingen van de St. Antonius MAVO.

De pipers oefenden in het begin twee maal per week onder leiding van Thomas van Kessel en Gerrit Reurink. De drummers werden toen geïnstrueerd door Chris de Jong. Daarnaast was er aanvankelijk ook een schotse dansgroep onder leiding van Denise Kloppenburg. Dit resulteerde in diverse succesvolle pipe band contests en optredens in binnen- en buitenland.

Het eerste echte optreden in volledig schots tenue vond plaats op koninginnedag 1979.
Sinds 1985 is de vereniging ook opengesteld voor belangstellenden die geen leerling van de MAVO waren. Sindsdien bestaat de band uit een vaste groep enthousiaste leden uit diverse delen van Nederland.

De doelstelling van de band is: "Het uitdragen van de Schotse cultuur door middel van muziek en kleding.
Dat betekent dat de traditionele Schotse muziek wordt gespeeld op originele doedelzakken en drums. Dat alles in traditioneel Schotse kleding met natuurlijk als kenmerk: de kilt.
Dit alles wordt ook uit Schotland ge´mporteerd om er zeker van te zijn dat met echte authentieke materialen gewerkt wordt. 

Er wordt veel waarde gehecht aan optredens om de doelstellingen van de band te kunnen realiseren. Deze optredens zorgen ervoor dat de leden hun hobby op een prettige manier kunnen uitoefenen en dat de benodigde materialen aangeschaft kunnen worden.

Wilt u ook deel uitmaken van deze gezellige band? Meld u dan nu aan of kom eens kijken op een repetitie avond!

     
Last update June 13, 2015