Op zondag 6 mei 2012 vierde Saint Anthony Pipe Band haar 35-jarig bestaan. Hoewel het weer minder was dan 5 jaar geleden bij het 30-jarig bestaan was de dag een groot succes.

De Schotse Dag werd begonnen met een toespraak van Thomas van Kessel (oprichter van de band). Daarna voerde burgemeester Guus Swillens het woord en opende de Schotse Dag formeel door op z'n tin whistle Auld Lang Syne te beginnen waarna de hele band het Auld Lang Syne over nam.

 

 

  klik op de foto voor de video

Na een eerste optreden in de muziektent op het kasteeleiland werden er afwisselend op het terras, in het park en in de muziektent optredens verzorgd door:
- Shanty koor "Rijn en Lek"
- Beithar
- Fanfare Kunst & Vriendschap
- Chardon
- Drumfanfare Amicitia
- LEK-kerbekken
- Harmonie Concordia.

Het met harmonie Concordia op de markt samen met Saint Anthony Pipe Band gespeeld "Highland Cathedral" viel bij het publiek zo in de smaak dat het nog een keer gespeeld moest worden.
 

klik op de foto voor de video     

 

Ook de diverse standhouders van de Schotse markt hadden niet te klagen over de belangstelling. Er was volop interesse van het publiek voor de aangeboden producte en informatie van:
- Carrynette (schotse kleding, sieraden, pipe band supplies etc.)
- Tabackshuijs Wijk bij Duurstede (high tea)
- MG club
- The Travel Club
- Deeside mineral water

Wij prijzen ons erg gelukkig met de hulp van pipers van de pipe bands Herivvarda, Seaforth Highlanders of Holland, The Hague Highland Pipe Band, The First Haarlem Pipe Band, The Beatrix Pipe Band, Concord Pipe Band en The City of Amsterdam. Dank aan alle pipers en drummers die ons versterkten. Hiermee konden we met een grote band de Schotse Dag opluisteren.

Ook danken we alle sponsors en winkeliers die voor de vele prijzen voor de verloting hebben gezorgd. Zonder hen was deze dag niet mogelijk geweest.
 


Chardon

fanfare Kunst & Vriendschap

In het park en in de nmuziektent wiselden de diverse koren, fanfares en Schotse en Franse doedelzakken elkaar af.

Dit alles leidde toto een heel wisselend geheel waarbij alle muziekliefhebbers aan hun trekken kwamen.


De LEK-kerbekken
 

Shantykoor Tussen Rijn & Lek
 
Ook enthousiaste bezoekers hebben opnamen gemaakt. Hiernaast enkele links naar video's gemaakt op de Schotse Dag.
 
 
Highland Cathedral samen met harmonie Concordia.
 
Afmars van de markt na het optreden met Concordia.
 
Hoewel niet allemaal Schots was er voor elk wat wils.
Uitersten van fanfares in moderne uniformen, shantykoor "Tussen Rijn & Lek", smartlappenkoor de "LEK-kerbekken" tot primitieve doedelzak bands zoals Beithar die in Schotse historische kledij optrad.
 

Drumfanfare Amicitia

Beithar
   

Terug naar optredenspagina   Home