Op zondag 21 mei 2017 vierde Saint Anthony Pipe Band (SAPB) haar 40-jarig bestaan en ter gelegenheid daarvan werd er weer een Schotse dag georganiseerd op Kasteel Duurstede.

De oprichter van de band Thomas van Kessel lokte met zijn doedelzakspel de bezoekers naar het kasteel. Daarna marcheerde Saint Anthony Pipe Band al spelend het kasteelplein op.

De opening werd verricht door de voorzitter van de Nederlandse Organisatie van Doedelzakbands (NOvDB) Sybren Vis. Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum is een cd gemaakt onder de bezielende leiding van Elmer de Jong. Na de opening werden enkele cd's uitgereikt aan o.a. Thomas van Kessel.

Na de opening verzorgde SAPB het eerste optreden. Andere optredens werden verzorgd door Caraid Cuimris van Thomas van Kessel, het projectkoor Kort maar Krachtig wat een speciaal Schots programma had, The Seaforth Highlanders of Holland Pipes and Drums, Shanty Koor Rijn en Lek, zangeres Suzanne de Jong.

  

 

Wij prijzen ons erg gelukkig met de hulp van pipers van de pipe bands Herivvarda, Seaforth Highlanders of Holland, Oud leden. Dank aan alle pipers en drummers die met de Massed Pipe Band mee heben gedaan. Hiermee konden we met een grote band de Schotse Dag opluisteren.
Midden op de middag heeft deze Massed Pipe Band een tocht gemaakt door Wijk bij Duurstede vanaf het Kasteel, via de Volderstraat naar de Markt en door de Klosster Leuterstraat en de Muntstraat weer terug naar het Kasteel. Op het kasteel sloot de Massed Pipe Band af door het spelen van verschillende tunes.

Ook gaat alle dank uit naar de diverse organisaties die de kraampjes hebben bemand.
 


Na afloop was er een Reunie van oud leden in het Theater Calypso op de markt onder het genot van een hapje en een drankje. Er was veel enthousiasme te bespeuren bij de oud-leden die nog wel eens gezamenlijk wilden optreden.

Aan de oud-leden werd een cd uitgereikt die onder leiding van Elmer de Jong van te voren opgenomen was in een studio in Hilversum.

 

Terug naar optredenspagina   Home