15-12-2013 Lichtjesavond op Daelwijck


 

Ook voor de herdenking van de overledenen werd op begraafplaats Daelwijck in Utrecht gepaste muziek ten gehore gebracht door Saint Anthony (Gerrit, Edwin, Paul, Elly, Anne, Arie, Joop, Mariska, Arnold en Willem). ook dit jaar was het een groot succes.
 

14-12-2013 Jubileum Concert Showband Doe Maar

Gerrit, Paul, Arie, Elly en Edwin speelden met de Seaforth Highlanders op het jubileumconcert van Showband Doe Maar van 's Heeren Loo te Ermelo. Het was weer één groot spektakel en de burgemeester van Ermelo was vol lof over wat hij op die feestelijke avond allemaal zag.
 

07-12-2013 Uitvaartonderneming Dillema.

Op 7 december 2013 verzorgde Saint Anthony (Gerrit, Joop, Arnold, Willem en Edwin) een viertal optredens in Nieuwegein bij Uitvaartonderneming Dillema. De hele middag konden overledenen herdacht worden en men kon een wens in een wensboom plaatsen. Het was de eerste keer dat dit georganiseerd werd maar het groot aantal bezoekers maakte duidelijk dat er in een behoefte voorzien werd.
 

30-11-2013 Heropening Bloemsierkunst De Sluis

Een van onze pipers, Paul van Vugt heropende zijn bloemenshop en kadotiek na een brand eind september dit jaar. Samen met leden van de Seaforth Highlanders speelde Saint Anthony Pipe Band ter gelegenheid van de fesstelijke opening.
 

 
 

Voor een verslag van het optreden zie op YouTube:

Collins Cattle /Red Hackle Pipe Band / Shoals of Herring

Cullen Bay

 

 

23-11-2013 Korenslag ter gelegenheid van de Vrede van Utrecht

Edwin en Gerrit hebben de de Korenslag in Cothen begeleid. Heel leuk optreden en genieten van de 'oorlog' tussen de koren Wijks Vocaal Ensemble uit Wijk bij Duurstede en Jeanboule uit Veenendaal.

04-11-2013
Workshop met Richard van der Horn
Deze twee dagen hebben Saint Anthony en The Seaforth Highlanders samen besteed aan een workshop met Richard van der Horn. We zijn diep in gegaan op een aantal tunes: noot voor noot, frase voor frase. Richard bleek op een hele praktische manier muziek theorie te kunnen overbrengen waardoor we beter in staat zijn muzikaliteit in de tunes te stoppen. Dit is voor herhaling vatbaar!
 

workshop%2020131102.jpg
21-09-2013
Bruiloft in Zeist
Op 21 september hebben Anne en Edwin gespeeld op een bruiloft in Zeist. Het feest speelde zich af in de bossen en al heen en weer lopend moesten Anne en Edwin de gasten de juiste richting op krijgen. Leuk optreden in een zonnig Zeist.

14-09-2013
Wijk bij Duurstede

De 14 hebben Arie, Elly en Edwin aangevuld met Frank Jan, Eric Teunis en Willem Herman (van The Seaforths) een optreden gegeven op de 60e verjaardag van een Schotland liefhebber uit Wijk bij Duurstede. Ondanks dat we het Fruitcorso (8 kilometer) in de benen hadden hebben we een goed optreden neergezet. Bijzonder was dat Saint Anthony 10 jaar terug gevraagd is om op de 50e verjaardag van de man te spelen. Echter toen speelde de band mee in de competitie in Alder Biesen (en won daar de 2e prijs).
We hadden dus iets om goed te maken en dat is zeker gelukt!
 
12-09-2013
Wijk bij Duurstede

Indrukwekkend was het optreden op de 12e: een privéoptreden van Saint Anthony op de verjaardag van een ernstig zieke liefhebber van Schotse muziek. Het is moeilijk te accepteren als iemand op de leeftijd van 56 jaar is opgegeven, dat roept veel emoties op. Ons optreden met 10 spelers is door de man en de familie zichtbaar zeer gewaardeerd.
 
19-07-2013
Vierdaagse Nijmegen

Op 19 juli heeft Edwin samen met gastspeler Mariska meegespeeld in de Holland Massed Pipes en Drums bij de intocht van de vierdaagse van Nijmegen. In een grote band met spelers van allerlei verenigingen worden de vierdaagse lopers de laatste 8 kilometer getrakteerd op doedelzak muziek. Voor de bandspelers is dit een flinke afstand om al lopend te drummen of te blazen. 

18-07-2013
Arie en Elly 50 jaar

Op 18 juli hebben we onze twee leden Arie en Elly op hun 50e huwelijksdag overvallen door een verrassingsoptreden op hun feest. Dit viel bij onze twee leden en de gasten bijzonder in de smaak. Later op de avond hebben we nogmaals opgetreden, maar toen aangevuld met The Seaforth Highlanders. Ik begrijp dat de buurt nog steeds niet is bekomen van zoveel pipemuziek op één dag!
 

14-07-2013 Elfdorpenspel te Buurmalsen

Op 14 juli mocht Saint Anthony samen met een aantal plaatselijke muziek en zang verenigingen voor de muzikale omlijsting van de laatste dag van het ‘Elfdorpenspel’ in Buurmalsen verzorgen. Het was een mooie en druk bezochte dag die zich kenmerkte door een hele goede sfeer. Maurice en Jolanda hadden zelfs een stand ingericht alwaar Buurmalsenaren in Schots kledij op de foto konden.
Wij hebben meerdere keren opgetreden met als klapper ‘Scotland the Brave’ samengespeeld met ’T Kapelleke’, het plaatselijke harmonie orkest! 

22-06-2013 Bruiloft in 't Goy

Optreden op de bruiloft van de dochter van een oud bandlid. Uiteindelijk werd dit een wedstrijd tussen de pipers en de wind wie het hardst kon blazen. Blijkbaar is dit in remise geëindigd.
 
06-06-2013

Avondvierdaagse Utrecht

De laatste avondvierdaagsedag voor de bewoners van 't Huis aan de Vecht in Utrecht was zonovergoten. Nadat we de accordeonist te kennen hadden gegeven dat we zijn Schotse tune (was het Auld Lang Syne of Amazing Grace?) veel beter konsten spelen kwamen langzamerhand de wandelaars binnen druppelen. Na wandelaars, muziekkorps, wandelaars, weer een muziekkorps kwamen de oudjes binnen. We hebben ons er tussen geschoven en de wandelaars omgeleid en naar binnen geloodst. Binnen hebben we nog een paar keer opgetreden waarna de deelnemers hun belonig kregen uitgereikt en de bagpipers en drummers z..nat waren van het zweet.
 

26-05-2013

Workshop bagpipe onderhoud

Op zondag 26 mei 2013 was er een workshop voor de pipers van Saint Anthony onder leiding van Richard van der Horn. De workshop ging over het onderhoud van de pipes. Behandeld werden:
-Hemping, de zak, stand drones, luchtverlies, dronereeds en pipe chanter
-Sound sessie met chanter reed, chanter sound, tips en tricks en reedprotector
Nadat alle pipes helemaal in orde waren, werd elke set op de speler afgestemd, zodat hij/zij zonder problemen kan spelen.
Het was en zeer geslaagde maar vooral ook gezellige dag. Met dank aan The Seaforth Highlanders voor het gebruik van hun HeadQuarters!

13-06-2013

Land Rover Club Holland

Op 8 mei op pad naar Hilvarenbeek. De Land Rover Club Holland had met haar leden een clubweekend georganiseerd. Tussen de arriverende deelnemers gaf Saint Anthony Pipe Band het Engels getinte weekend toch nog een Schotse tint door de leden te verwelkomen met Schotse pipeband muziek. Het optreden werd verzorgd door Gerrit, Ton, Gert, Joop en Willem.
Helaas regende het af en toe en was de catering niet optimaal. Ondanks dat was het een geslaagd optreden en was er voldoende belangstelling.
 

28-04-2013

Highland Games Vianen

Bij de Highland Games in Vianen hebben 5 pipers van Saint Anthony Pipe Band de Holland Massed Pipes and Drums versterkt. Het was een mooie voorjaarsdag waarop de jaarlijkse Highland Games in Vianen werden gehouden.
 

12-04-2013
Shanty koor Schonhoven

Gerrit, Gert en Edwin hebben opgetreden met het Shantikoor 'Recht zo die gaat' uit Schoonhoven. Doordat er veel te veel mensen waren toegelaten had de temperatuur in de zaal tropische waarden bereikt en moesten wij ons al spelend door de meute heen wringen. Een heel bijzonder optreden.
 
05-04-2013

Opening SV Driebergen-Rijsenburg

Saint Anthony was ook aanwezig bij de opening van de nieuwe schietaccommodatie van SV Driebergen-Rijsenburg op vrijdag 5 april. De nieuwe accommodatie werd officieel geopend door Staatsecretaris Fred Teeven, de voorzitter van de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie) en de voorzitter van de SKGV (Schietkring Gelderse Vallei).

Als verrassing voor de meer dan 250 genodigden kwam Saint Anthony Pipe Band het terrein op marcheren en speelde enkele stukken uit het repertoire.
 
 16-03-2013

Proms Concert Excelsior Woerden

Saint Anthony Pipe Band speelde als verrassing van de avond Highland Cathedral met fanfare Excelsior uit Woerden. Saint Anthony Pipe Band kwam van achter uit de zaal op onder het spelen van Green Hills of Tyrol. Eenmaal op het podium werd door drummer Joop Haak Highland Catheddral ingezet.
Na afloop speelde Saint Anthony, tijden shet ombouwen van het podium voor de big band, nog een aantal nummers.

 

08-03-2013
Driebergen-Rijsenburg

Met een band van 5 personen hebben we opgetreden op de slotdag van de Schotse week in verpleeghuis Rijsenburg in Driebergen. Een heel gezellig optreden dan door de bewoners en het  personeel zeer gewaardeerd werd. Na afloop kregen we allemaal een flesje Schots bier mee.
 

01-03-2013

Verhuizing beheerders zorgboerderij de Bossenwaard

Elly, Arie en Gerrit hebben een verhuizing begeleid van de voormalige beheerders van Zorgboerderij de Bossenwaard van
Abrona in Cothen

24-02-2013

Taart en Bloem

Willem, Gerrit, Edwin en Gert hebben de "Tussen Kunst & Kitsch" voor de bewoners van de Woerd in de Meern opgeluisterd met bagpipemuziek om de bewoners te trekken naar Taart en Bloem waar ze voor € 1,00 hun zolderkunst kunnen komen laten taxeren.

22-01-2013 Jan Fortkamp overleden

Jan Fortkamp, voormalig directeur van de Antonius Mavo in Wijk bij Duurstede is op zaterdag 19 januari op 77 jarige leeftijd overleden. Jan Fortkamp maakte destijds de oprichting van Saint Anthony Pipe Band mogelijk.

Thomas van Kessel (mede oprichter van de band en destijds onderwijzer van de Antonius Mavo, zal op zijn begrafenis op vrijdag 25 januari aan het einde van de kerkdienst (Katholieke Kerk in Wijk om 12 uur) Amazing Grace spelen.

Terug naar geplande optredens     Home

 

Laatste update18 December, 2013