21-12-2014 Winkelcentrum Wedevaart Soest

Op laatste koopzondag voor Kerst heeft de winkeliersvereniging van Soest aan Saint Anthony gevraagd om de sfeer in Soest op te luisteren met doedelzak muziek. Met een drietal optreden wist de band de aandacht van het winkelend publiek te trekken. Een gezellig optreden dat zeker voor herhaling vatbaar is.


 

14-12-2014 Begraafplaats Tolsteeg Utrecht

Voor het derde jaar speelde de Saint Anthony Pipe Band op een begraafplaats in Utrecht in het kader van 'lichtjes dag'. Nabestaanden konden stilstaan bij geliefden of naasten die hun ontvallen zijn. Daarbij konden ze een lichtje opsteken en luisteren naar stemmige doedelzakmuziek afgewisseld door een zangkoor. Ook dit jaar was er veel belangstelling voor dit mooie evenement en veel waardering voor de pipeband en het zangkoor.
 

06-12-2014

uitvaartverzorging Dillema

Net als vorig jaar speelde Saint Anthony bij uitvaartcentrum Dillema in Nieuwegein op de herdenkingsdag. Dit jaar maakte weer veel mensen gebruik van de mogelijkheid om stil te staan bij personen die hun ontvallen zijn. Dit kon door een zelfgemaakt aandenken in een wensboom te hangen of gewoon door aanwezig te zijn. Samen met Shanty-koor "De Brulboei" zorgde de Saint Anthony Pipe Band voor de muzikale omlijsting.

08-11-2014 Piobaireachd competitie

Ons lid Anne Vos heeft meegedaan aan de Piobaireachd competitie met het nummer "The Field of Gold".
Ze eindigde op een verdienstelijke derde plaats.

Wij zijn trots op haar!

01-11-2014

open dag van Yarden & de Ruiter en Monuta Uitvaartzorg


 

 

 

Op zaterdag 1 november 2014 speelde de Saint Anthony Pipe Band op een succesvolle open dag van Yarden & de Ruiter en Monuta Uitvaartzorg in Veenendaal. Ruim 600 bezoekers bezochten de dag waarop zij informatie kregen over “Afscheid en Uitvaart”.

26, 27 en 28 augustus 2014 Nationale Taptoe Rotterdam Ahoy 2014

Edwin, Anne, Jolanda en Maurice en enkele leden van de Seaforth Highlanders hebben meegespeeld met de Haagse Hooglanders Pipe Band tijdens de Nationale Taptoe in Rotterdam.
Bijzonder was een spontaan samenspelen van Scotland the Brave met de vrouwelijke piepers van The Royal Oman Police Band.

 

31 augustus 2014 Schijndel 70 jaar geleden bevrijdt

Op 31 augustus 2014 treedt Saint Anthony, samen met The Seaforth Highlanders, op in Schijndel. Alles staat in het teken van de bevrijding van Schijndel 70 jaar geleden door de Schotten en de Engelsen. We spelen bij een herdenkingsmonument en bij het ontsteken van het vrijheidsvuur, waarbij we het Wilhelmus spelen. Daarna spelen we heen en weer lopend over de braderie die vanwege het mooie weer meer dan 15.000 bezoekers trekt. Wederom een leuk en bijzonder optreden dat door het publiek zeer gewaardeerd werd.
 

25-06-2014 50-jarig bestaan school Hoog Moersbergen in Doorn

Gerrit en Gert gingen de stoet versierde fietsen vooraf ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de school. Van ouders en leerkrachten waren er veel enthousiaste reacties.
 

20-06-2014

 

Bruiloft Zoetermeer

Gerrit, Joop en Edwin op een bruiloft in Zoetermeer. Het trio heeft 4 korte optredens verzorgd. De bruid en veel van de gasten waren erg gesteld op de Pipes and Drums, dus er was veel positieve emotie en waardering voor de band. Het was ook leuk te zien hoe enthousiast toevallige omstanders reageerden.

14-06-201 Scouting muziekconcours in Boskoop

De Saint Anthony Pipe Band treedt op bij een muziekconcours van de Scouting in Boskoop. Het was een leuk optreden: eerst in de pauze en toen tezamen Highland Cathedral met 120 muziek-scouts. Het publiek zong uit volle borst mee!
 

31-05-2014

Taptoe Wijk bij Duurstede

Onder een lekker warm voorjaarszonnetje is de eerste Wijkse Taptoe gehouden aan de haven. Met vier andere muziekkorpsen uit heel Nederland gaf de Saint Anthony Pipe Band acte de presence voor het in grote getale opgekomen publiek.
De shows van de verschillend korpsen, en de Saint Anthony Pipe Band die een thuiswedstrijd speelde, waren van een hoog niveau. De finale met Highland Cathedral van de Saint Anthony Pipe Band en het Wilhelmus gespeeld door de overige kopsen zorgde voor een waardige afsluiting van een fantastisch dag. 

 

 

 

 

 

 

 


(foto Ben Blom)

26-04-2014 Koningsdag int Dordrecht

Saint Anthony loopt mee in een feestelijke optocht met allerhande voertuigen, drumbands, paard en wagens en kinderen die hun fiets mooi versierd hebben. Leuk om te doen en met veel enthousiast publiek langs de kant!

05-04-2014 EO Nederland Zingt

In de Jaarbeurs in Utrecht hield de EO haar jaarlijkse evenement waarbij een publiek van naar schatting 10.000 mensen vanaf 's ochtends 08:00 uur tot 's middags 16:00 bezig waren met zingen, naar zang en muziek luisteren. Daarnaast waren er verschillende sprekers, een zandkunstenaar en een caberetier die het publiek bezig hielden.

In het kader van een geplande reis naar Schotland werd door Pearl Josefszoon Amazing Grace gezongen. Als verrassing kwam de volledige Saint Anthony Pipes and drums al marcherend op met Amazing Grace. Dit veroorzaakte onder het publiek nogal wat kippenvel.
 

29-03-2014 Flashmob Woerden

Nu dan in Woerden. In het kader van Nachtcultuur organiseerde het Fanfarecorps Excelsior op zaterdagmiddag 29 maart 2014 een flashmob, samen met de doedelzakband St. Anthony Pipes and Drums en een zangkoor (leden van Jubilate Deo uit Woerden). Twee plaatsen werden aangedaan, hoek Voorstraat/Kruisstraat en het Kerkplein.

Het werd een groot succes. Niet alleen door het mooie weer, waardoor behoorlijk wat Woerdenaren in het centrum van de stad te vinden waren, maar ook door de aansprekende muziek. Excelsior en de gasten speelden twee nummers. Met de Saint Anthony werd Highland Cathedral gespeeld. Samen met het zangkoor werd het Paradijs veroverd, Conquest of Paradise van Vangelis in een arrangement van Ron Sebregts.

De reacties vanuit het publiek waren even spontaan als hartverwarmend. Zo sms’te zangeres Martine Zuidam dat ze kippevel had gekregen van ons optreden. Ze stond in het publiek op het Plein en vond het heel gaaf.

Flashmob Woerden 1

Flashmob Woerden 2


 


 
05-01-2014 50 jarig huwelijksfeest in Grand Cafe 'Glindster' in de Glind

Dit was een optreden als gecombineerde band van Seaforth Highlanders of Holland en Saint Anthony Pipes and Drums ter gelegenheid van het 50-jarig huwelijksfeest van Mariska de partner van Edwin Snoeks.
De ouders van Mariska zijn dol op doedelzakmuziek en bewaren daar warme herinneringen aan die vooral met de Dé Bevrijding en dat maakt altijd veel bij ze los.
We hebben de ouders en alle gasten op een geweldige manier overdonderd door voor hen totaal onverwacht met een band van zo'n 20 spelers binnen te vallen. Men was het er unaniem over eens dat het optreden van de band het hoogtepunt van de dag was. Voor veel van de gasten heeft doedelzakmuziek een speciale betekenis en daarom pinkte menigeen een traantje weg.
 

Terug naar geplande optredens     Home

 

Laatste update 14 January, 2015