19-12-2015 Het Glazen Huys te Nijkerk

Bij de uitreiking van de prijs "een optreden van Saint Anthony Pipe Band" aan de hoogste bieder werd gespeeld.
O.a. met zangeres Diewertje werd "When the Pipers Play" ten gehore gebracht.
 

 
13-12-2015 Lichtjesavond Begraafplaats Tolsteeg

Afwisselend met het Utrechts Byzantijns Koor werden passende tunes gespeeld ter nagedachtenis aan de overledenen.
 

 
12-12-2015 Herdenkingsmiddag Uitvaartverzorging Dillema Nieuwegein

Optreden afwisselend met een shanty koor waarbij nabestaanden ter nagedachtenis kaarten e.d. in de boom kunnen hangen. Hierbij werd passende sfeervolle tunes gespeeld door SAPB.
 

 
01-11-2015 Workshop met Josien Teerlink en Gert-Jan van Achterbergh

Hoewel geen optreden toch is het succes van de workshop voor de pipers en leerlingen van SAPB geweldig dank zij Josien Teerlink en Gert-Jan vanAchterbergh. De ervaren pipers gingen met Josien aan de slag en de leerlingen met Gert-Jan.

Iedereen heeft veel geleerd tijdens de workshop dank zij een goede balans tussen theorie en praktijk.
De workshop is voor herhaling vatbaar.
 

26-09-2015 Stenen brug

In Langbroek (Stenen Brug) vierde een oud bandlid, Maria, haar 50ste verjaardag. Haar man had, zonder dat zij dat wist, Saint Anthony gevraagd om op te treden. Toen de band halverwege de verjaardag de tuin in kwam hield de jarige het niet meer droog. Verrassing en oud sentiment zorgde voor veel emotie. Nadat wij zelf ook een drankje genomen hadden speelden we nogmaals om vervolgens af te marcheren. Een zeer geslaagd optreden.
 

 
05-09-2015 Kleurrijk Uit in Wijk

Jaarlijks presenteren zich de verenigingen en overige instelingen, groepen zich in een soort "Üitmarkt". Dit jaar was ook SAPB weer van de partij en presenteerde zich aan het Wijkse publiek. Voor de kinderen was een kleurwedstrijd uitgeschreven en voor de volwassenen een quiz. Winnaar van de Quiz kreeg als prijs een door hem/haar te bepalen optreden van SAPB.
 
 

 

11-07-2015 Serenade tergelegenheid van de 70-ste verjaardag van Gert beumer

Op 7 juli 2015 werd Gert Beumer 70 jaar. Ter gelegenheid hiervan werd een serenade gebracht aan de jarige op deze prachtige zomerdag voor wie deze serenade een hele verrassing was.

 
30-05-2015 Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes

Het jubileumconcert voor Heinz Friesen die 40 jaar dirigent is van de harmonie bestond uit een gevarieerd programma. Na de pauze had het programma een Schots tintje. Saint Anthony kwam op Balmoral marcherend de zaal binnen. Eenmaal voor het podium opgesteld werd het programma vervolgd met The Highland Cathedral.

Voorafgaand aan het optreden werd ingespeeld en gestemd in restaurant De Ontmoeting pal tegenover de sporthal waar het concert plaats vond (zie foto hieronder).
 

30-05-2015 Ruisdael Route

Zaterdag 30 mei heeft het Wijks Atelier ter gelegenheid van haar 20-jarig bestaan een feestelijke dag georganiseerd voor alle Wijkenaren. Een van de hoogtepunten in de ochtend was het openen van de Ruisdael Route, een wandelroute naar het fundament van de originele molen die door Jacob Ruisdael op doek is vastgelegd.
Gerrit Reurink liep voor de burgemeester en ongeveer 100 belangstellenden uit via de Route naar het fundament van de Ruisdael molen.
 

16-05-2015 Taptoe Bergen op Zoom

Na een onderbreking van 20 jaar heeft Bergen op Zoom haar taptoe weer succesvol opgepakt. Op de sfeervolle Grote Markt werd de taptoe gehouden. Wij mochten deelnemen als enige pipe band tussen de marching bands. Tijdens de opening werden alle bands voorgesteld waarna iedere band zijn eigen optreden had. Tijdens de finale werd door onze pipe major Gerrit Reurink ondersteund door Tietse Kortes het " Highland Cathedral" ingezet waarna alle bands gezamenlijk invielen. Tot besluit werd door de marching bands het "Wilhelmus" gespeeld waarna alle bands op hun eigen muziek afmarcheerden.

05-05-2015 Bevrijdingsfeest Leersum

Na Hoevelaken marcheerde Saint Anthony Pipe Band vanuit de richting Overberg Leersum binnen. De Bloemenkoningin liep voor de band tussen de braderiekraampjes door naar het kerkplein. Hier werden enkele nummers gespeeld waarna de band weer richting Overberg vertrok.
Gelukkig liepen we tussen de buien door.
 

 
05-05-2015

 

Bevrijdigsfestival Hoevelaken

De band loopt 's ochtends eerst spelend door Hoevelaken waar een monument wordt onthuld ter nagedachtenis aan WO II. Ter plekke speelt SAPB When The Pipers Play samen met de zangeres Dieuwertje van Egten. Het hele optreden was zonder regen en volop zon.
Daarna snel door naar Leersum om het bevrijdingsfeest aldaar op te luisteren. Hele leuke en feestelijke dag.

Als dank voor ons optreden in Hoevelaken op kregen we een miniatuur van het monument dat daar onthuld is. De tekst op het monument: Edmonton 19 april 1945 - Hoevelaken 5 met 2015.
Het monument is aan Hoevelaken geschonken door de Canadeesche bevrijders.

The Loyal Edmontons (The Eddies) luidde de bevrijding in en hebben op 19 april flink strijd moeten leveren om Hoevelaken te bevrijden.

17-04-2015 Herdenking sterfdag Walter Strang

Vrijdag 17 april hebben de kinderen van de groepen acht van de basisscholen in Hoevelaken de sterfdag van Walter Strang herdacht. Deze Canadese militair is in april 1945 gesneuveld tijdens een bevrijdings actie tegen de Duitsers.
Jolanda van Valkengoed mocht deze stille tocht en de herdenking met doedelzak muziek begeleiden.
 

07-04-2015 Serenade aan onze pipe major

Op dinsdag 7 april bereikte onze pipe major Gerrit Reurink de 70-jarige leeftijd. We hebben Gerrit met een serenade kunnen overvallen.
Gelukkig was er genoeg taart en een goed glas whisky.
 

 
21-02-2015 65ste verjaardag

Optreden in Doorn ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van een liefhebber van de Schotse muziek. Tussen de buien was het droog! Gerrit en Edwin werden ondersteund door Tietse Kortes op de drum.

25-01-2015 Paul van Vugt 65 jaar

Het eerste optreden van de band in 2015 op Robert Burns Day (25 januari) was voor ons lid Paul van Vugt die op 22 januari 65 jaar werd. Op verzoek van zijn dochter kwamen we 's middags aanmarcheren om Paul met bagpipe muziek eraan te herinneren dat hij nu ook tot de "club" hoort.


 

24-01-2015 Robert Burns Night

Optreden ter ere van Burns Night in Den Haag. Heel leuk optreden en …. we mochten ook aanzitten aan het diner … met whisky en haggis!


 

     

Terug naar geplande optredens     Home

 

Laatste update 31 January, 2016